Bilstol - ny eller brukt?

Vurdering lenge leve - skal du eller har du kjøpt ny eller brukt bilstol? Vi er under vurdering av begge deler her...men det er jammen meg ikke lett. Det er jo mye fint i nytt - men er jo like mye fint og billigere å finne brukt!Jeg trenger hjelp!

Så jeg er så usikker...attpåtil leser jeg ord jeg ikke forstår - isofix måtte googles...å bilstol med base er det den tingen man bærer? Skal man kjøpe bilstol med isofix og base? Hva er best? Hva må jeg ha til vurdering ved et slikt kjøpt? Jeg er ny på dette å lurer fælt,men ÅH så mange fine bilstoler det er der ute ♥

Kjøper vi brukt så vet jeg at den ikke skal ha vært med i noen bilulykke...ellers er jeg faktisk helt lost.


 

Så hjelp meg folkens...dette er ikke lett!!
 


14 kommentarer

Mamii Camilla

04.sep.2011 kl.14:48

Base tror jeg er sånn "ekstra base" du får med som skal festes til bilen, så du bare kan klikke bilsete oppi den,da slipper du å alltid tukle med denne selen osv når dere skal ut å kjøre, vi hadde sånn,kjempe kjekt ^^

Vi hadde også brukt bil sete :)

Ninni :-)

04.sep.2011 kl.16:49

Jeg selger mitt nye bil sete, Tetunia med base :) Basen er mere sikrere :)

http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs/annonse?finnkode=30435684

Lanta

04.sep.2011 kl.19:37

jeg anbefaler med base. hadde ikke base med den første, men hadde med den andre. skjønner ikke hvordan jeg klarte meg uten base :) isofix er ett feste som man fester sete med, men det er det bare nye biler som har. så har man en "gammel" bil kan man ikke ha det. vår bil er 2006 mod å hadde ihvertfall ikke det.

lykke til med valget :) er ikke så enkelt det der :)

mvh Lanta!

Dronninga

04.sep.2011 kl.19:47

Anbefaler absolutt med base. Det er så greit å klikke ut setet og ta det med uten at babyen våkner om babyen har sovnet i bilstolen. Jeg anbefaler også å kjøpe med isofixfeste hvis dere har bil med isofix. Det er enkelt å feste med isofix og det er tryggere.

Når det kommer til ny eller brukt sies det at man ikke skal kjøpe brukt siden man ikke vet hva stolen har vært gjennom, men jeg har allikevel kjøpt brukt når stolen har vært pent brukt siden det er såpass mye billigere.

Ellers synes jeg det er praktisk med en så lett stol som mulig når man skal ta den med seg inn på butikk osv. Det er også en fordel at det er enkelt å ta av trekket og vaske det for gulping osv kan forekomme.

Lykke til i jakten på bilstol. Er ikke enkelt når det er så mye å velge i.
Vi fikk en bilstol brukt av noen vi kjenner, vi har også base til stolen vår:) Anbefaler å kjøpe det første sete brukt fordi de ikke bruker det så lenge, mens det andre sete burde man kjøpe nytt:)

Mari - Flukten fra virkeligheten

07.sep.2011 kl.20:40

Jeg anbefaler deg på det sterkeste om å lese deg litt opp om temaet om du ikke kan så mye. Kjøre bil er jo faktisk noe av det farligste vi gjør i hverdagen, men det tenker vi sjeldent over :)

Mye god informasjon her(en del man ikke tenker så mye over kanskje og det er fort gjort å la seg villede av selgere) :

http://www.tryggtrafikk.no/w/Trafikksikkerhet/Barn_i_bil/

http://sikringavbarnibil.blogspot.com

Skal dere kjøpe brukt vil jeg anbefale dere om å kjøpe av noen dere kjenner slik at dere er sikre på at setet er pent behandlet. Det er ikke alle som er klar over at barneseter skal byttes ut ved alle uhell som skjer over 25 km/t(dette uavhengig om det har sittet et barn i setet eller ikke da uhellet skjedde), men et sete kan få skader som ikke kan sees med det blotte øyet.

Lykke til med handelen!

Bella

07.sep.2011 kl.23:24

sv: Thank you :) Syns også den er litt fin..å Er jo litt greit, ettersom den mestsansynelig blir liggende i sofaen etterhvert :)

Ja, anbefales ;)

ChasingTheStars

08.sep.2011 kl.18:50

Mari: takk for tips :D

Marianned

10.sep.2011 kl.04:45

Det er ikke lett å få bestemt seg! Vi har ikke kjøpt enda, men skal kjøpe ett nytt Maxi-cosi sete. Hadde vi kjent noen som skulle selge et sete hadde vi nok kjøpt det, så lenge vi visste at det ikke hadde vært med i noen uhell :)

Sv: ja, vi har kjøp en Emmaljunga City Cross :) Nå husker jeg ikke helt forskjellen på duo og kombi i farta, men jeg ville gått for den som virket mest praktisk og letthåndterlig :)

ChasingTheStars

10.sep.2011 kl.11:34

Marianned:praktisk og letthåndterlig ja,men så tenker jeg på at jo større bagen er jo lengre kan babyen bruke den å sove i også :-p uff,ikke lett,men vi får se hva vi finner ut :)

blir vel så vi kjøper nytt sete vi også hvis vi ikke finner noen bekjente å kjøpe av :)

vanskelig å shoppe med alle disse mulighetene altså :-p

Monicaponica

08.okt.2011 kl.01:33

Vi hadde ikke base til Aron..var helt nytt det den gang da..Da hadde vi Maxi Cosi..fin og lett stol-men besett liten..Aron vokste alt for fort utav den(dvs ikke i kg, men vokste over kandten med hodet... :P )

Men med Tilde hadde vi jo fått ny bila med Isofix(som er et feste som sitter inne i baksetet), men valgte en stol med base uten Isofix fordi basen sitter like godt om den er festa med seler-så da valgte vi heller en stol som var litt større enn MaxiCosin, slik at hun ikke skulle vokse utav den så fort. Denne gangen valgte vi ActaGraco LogicoS. Helt fantstisk stol. :) God hodestøtte og ungen(TS ihvertfall) brukte den til hun var godt over året :)

Og du ender med å kjøpe brukt, så kjøp av noen du kan stole på. Og husk at eldre stoler "går ut på dato" og er ikke like sikre lengre (dvs stolen som f.eks "Kari" har hatt stående i 6år)

Anbefaler uansett base, klikk av og på bilstolen. Slipper du å styre med seler med mindre du bytter plass på basen :)

Lykke til :)

ChasingTheStars

08.okt.2011 kl.14:13

Monicaponica: blir så vi skal kjøpe nytt med base ja ;)
har den (øverste bilde her) i beige :)

ChasingTheStars

10.okt.2011 kl.01:10

Sarah: fornøyd med den da? :)

Skriv en ny kommentar

ChasingTheStars

ChasingTheStars

26, Orkdal

En blid jente på 26 år som er interessert i interiør.Har akkurat flyttet inn i vårt eget hus og venter en liten prinsesse 29.desember. Her kommer innlegg om interiør og graviditet + alt mulig!

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits